Monday, 2 September 2013

Perfume Collection

Salam!!!

Raya lepas bawa balik kampung banyak perfume. Aku ni memang suka beli perfume. Tapi kekadang ada yang tak sesuai dgn diri. Rasa pening lah bila pakai certain perfume. So aku bawa blk several perfume yang aku tak pakai and bagi dekat Mama and Mek. Daripada duk membazir baik aku bagi kat mereka jer. 

Pagi tadi, bersihkan rak apa yang patut. Bila tengok banyak perfume ni baik aku post perfume collection aku. Boleh share dengan korang and korang pun boleh share dengan aku perfume apa yang korang pakai sekarang. 


So aku mula dari atas sebelah kiri. Aku akan cerita serba sedikit pasal perfume tu and dari mana aku dpt.

1) Fantasy by Britney Spears ~ Aku beli dari online store. Suka sangat bau dia. Ni botol kedua aku actually. Ada bau macam marshmallow and coklat sedikit. Very sweet. Kalau habis definitely akan beli lagi. 

2) Fantasy Twist by Britney Spears ~ Yang bulat ni actually gabungan Fantasy & Midnight Fantasy. Aku suka sangat botol dia. Bila nak buka, just twist. Yang ni aku bawa dlm beg biasanya. Sebab nak bawa yang botol biasa berat jugak actually. So Fantasy Twist ni lebih efficient lah. 

3) Midnight Fantasy by Britney Spears ~ Yang ni bau fruity dan sweet. Biasanya aku pakai malam tapi kekadang aku pakai juga waktu siang. Peduli apa aku walaupun nama perfume ni Midnight Fantasy.

4) Viva La Juicy by Juicy Couture ~ Sepatututnya ada reben pink kat leher botol ni tapi entah ke mana melayang reben pink tu. Yang ni bau okay. Sweet dan nice. Aku tak berapa suka sikit. Entahlah. Tapi sayang nak pass kat org lain sebab hadiah birthday tahun lepas. 

5) Someday by Justin Bieber ~ Bau pear. Very nice. Aku suka bau dia tapi jarang pakai. Entahlah. Ni pun hadiah birthday tahun lepas jugak. Dari Mr Adi. Tak paham aku kenapa dia bagi aku perfume ni. Saja nak perdajalkan aku kot. 

6) Loverdose by Diesel ~ Yang ni bau cam ubat batuk sikit. Rasa syrup. Hehe. Aku pakai jugak yang ni sekali sekala. Hadiah from my BFF, DD. Thank you.. 

7) Fancy by Jessica Simpson ~ Yang ni aku beli awal tahun ni. Dgn duit bonus hujung tahun. Bau dia aku suka sangat. Caramel dan bunga-bungaan sikit. Mcm bau bunga melor ada. Tggl sikit lagi tu actually. Hari tu balik kampung siap sorok lagi sebab adik aku yang ketiga duk melaram jer pakai minyak wangi ni pergi beraya. 

8) Purr by Katy Perry ~ Ada separuh lagi. Yang ni bau peach. Floral fruity. Suka botol dia sangat. Yang ni beli dari online store jugak. Dah lama dah ni beli. Sayang nak pakai dah sekarang. 

9) Hypnotic Poison ~ Strong vanilla scent. Yang ni pun ciput je tinggal. Memang takkan pakai lah. Takut habis. Huhu. 


1) Wonderstruck by Taylor Swift ~ Yang ni aku beli roll on je sebab dulu payah nak cari minyak wangi ni. Yang ni pun memang duk dalam beg. Bau dia bagus. Vanilla floral. Sweet jugaklah. 

2) Sassy Swirl Vanilla Berry by Avon ~ Yang ni murah je. Aku rasa RM10 untuk 3. Aku beli Vanilla Floral & Vanilla Bean jugak tapi aku dah beri kat my family. Tggl yang ni jer. Dalam beg jugak. 

3) Strawberry by The Body Shop ~ Bau strawberry. Fruity sangat. Suka jugak pakai. Tggl sikit lagi. So memang stop pakai. Nak beli balik, mcm mahal sangat. Aku beli masa offer. Harga asal dlm RM90 rasanya.

4) Mood Magic Crave by Nutox ~ This one murah jer. Below Rm 30. Yang ni bau coklat and floral. Oklah jugak bau dia. Juga tinggal sikit. Aku kalau yang murah ni memang aku selalu spray. Tu yg tggl sikit jer. 


1) Beautiful Day by Bath & Body Works ~ Fragrance mist & body spray. Bau epal. Kuat sangat bau epal dia. So aku memang suka sangat. Dah separuh dah kot habis walaupun baru beli. 

2) Play It Lovely by Playboy ~ Suku lagi tinggal. Bau blackberry and pear. Lembut sangat. Suka spray after mandi and before sleep. 

3) Love Spell by Victoria Secret ~ Mr Adi bagi. X suka bau dia. Pening. Probably bau jasmine kut or cherry blossom. 

4) Sweet Desire by Dear Body ~ Ni paling latest. Bau Vanilla + Praline. Sweet and seductive. My current favorite right now. 

5) Vanilla Bean Noel by Bath & Body Works ~ Yang ni bau vanilla. Aku ni memang penggemar bau vanilla. Very soft and warm. This one actually Christmas Edition. 

So that's it. Ni yang latest lah ada dengan aku sekarang slepas operasi menderma dijalankan masa raya hari tu. Share lah perfume apa yg korang suka dan ada dlm koleksi korang ya.

7 comments:

  1. wah.banyak koleksi awk...
    saya suka jgk perfume..tapi tkde la smpi byk mcm ni...hehe

    ReplyDelete
  2. Hi awak, tau tak malaysia mana maseh ada jual perfume sassy swirl vanilla berry by avon? mel

    ReplyDelete
  3. Saya ada jual perfume 100% original reject :)

    PRE-ORDER UNTILL 15 MAC 2014(SABTU) & PERFUME POS 21 MAC 2014 (JUMAAT)

    New original reject perfume in housee. RM100 ONLY!!
    Basically original reject memang takde kotak but we request for box sebab last batch yg takde kotak banyak yg pecah.
    Mari mewangikan diri andaaa ♡♡♡

    https://www.facebook.com/faizzahzairin/media_set?set=a.620401211347560.1136352738&type=3

    ReplyDelete
  4. Sy pakai perfume Hugo boss.. Dior Justin bieber somebody, DKNY.. Avon

    ReplyDelete
  5. Ready stock meh pm 0134973313,, :)

    ReplyDelete
  6. saya jual secara online. ready stock. harga muarah kualiti hebat. original reject n 5A gred perfume. agent dialu-alukan. 0173718552

    ReplyDelete

Read This

Read This